• Wpisów: 310
  • Średnio co: 6 dni
  • Ostatni wpis: 10 dni temu, 10:03
  • Licznik odwiedzin: 49 477 / 2130 dni
 
zielonakraina
 
   
   2 piersi z kurczaka
   4 łyżki ketchupu ostrego
   4 łyżki majonezu
   2 łyżki przyprawy do kurczaka
   2 pomidory
   ogórek
   2 czerwone cebule
   pół kapusty pekińskiej
   kukurydza w puszce
   olej do smażenia

Kroję pierś z kurczaka w paski i oprószam przyprawą do kurczaka. Następnie szatkuję kapustę pekińską, a kukurydzę odsączam z zalewy. Cebulę siekam w drobną kostkę. Mieszam ketchup z majonezem i dwiema łyżkami wody. Smażę mięso na złoty kolor, na lekko rozgrzanym oleju. Odsączam z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku i schładzam. Ogórki i pomidory myję i kroję w kostkę. W salaterce układam sałatkę tworząc warstwy ze składników. Każdą warstwę polewam sosem.


salatka-gyros-ognista.jpg

Nie możesz dodać komentarza.